Jan Mühlfeit - Odemkněte svůj potenciál

JAN MÜHLFEIT A JEHO PRVÁ KNIHA

Treba stavať na tom, v čom je človek dobrý! 

Český manažér,, globálny stratég, kouč a mentor Jan Mühlfeit sa narodil 8. januára 1962 v Jihlave.  Takmer 22 rokov pôsobil vo firme Microsoft, z toho posledných 15 rokov v najužšom vedení. Jeho poslednou úlohou pred odchodom v roku 2014 bola pozícia prezidenta Microsoft Corporation pre Európu, ktorú zastával od roku 2007. Je poradcom pre celý rad vládnych a medzinárodných organizácií, ako AIESEC  Svetové ekonomické fórum,  Európska komisia či OECD.

Na slovenský trh prichádza vaša kniha Pozitivní  leader, ktorá vyšla najprv v anglickom jazyku a v zahraničí a teraz sa s ňou konečne oboznámia aj naši čitatelia. Prečo tento „opačný“ postup?

Vysvetlím pre začiatok jednu vec – považujem sa za globálneho človeka a  stratéga, pretože vyše dvadsať rokov som pôsobil v globálnej ekonomike.  To je dôvodom, prečo bola kniha vydaná najprv v angličtine a následne, asi o tri mesiace, aj v češtine. Už niekoľkokrát bola najpredávanejšou knihou na Amazone, v Anglicku je nominovaná na Knihu roka, čo je najvyššie ocenenie v tejto krajine pre autora. A najväčšie vydavateľstvo na svete Pearson, ktoré je vydavateľom práve anglickej verzie, predalo práva do Ruska a Číny.  Rovnako úspešná je už aj v Česku, kde patrí medzi najpredávanejšie nielen v kategórii biznis, ale i celkove v rámci beletrie.

Jan MühlfeitPozitivní leader  je názov – čo si pod týmito dvoma slovami má predstaviť bežný čitateľ?

Rozoberiem najprv lídra. Na to, aby sme mohli v živote fungovať a žiť svoj autentický život, musíme čo najlepšie poznať sami seba. Sebapoznávanie sa však nevyučuje ani na  najlepších  školách. Keď som knihu začal propagovať, či už na harwardskej uviverzite, ale aj iných, zo 600 študentov asi 5 zdvihlo ruky, keď som sa opýtal, či absovovali nejaké hodiny sebapoznávania. Aby sme spoznali sami seba, musíme byť dobrí lídri sami pre seba, aby sme mohli  viesť aj iných ľudí, ak chceme. Ja to chcem robiť, odovzdávať svoje poznatky a za posledných 15 rokov som nalietal asi 200 letov za rok. Prvá vec, ktorú vám v lietadle povedia, kým chcete niekomu pomôcť pripnúť kyslíkovú masku, musíte ju pripnúť sebe. Rovnako je to aj so sebapoznávaním.  Človek musí porozumieť sám sebe, aby mohol porozumieť ostatným – to je o tom lídrovi.

Pokračovat ve čtení: https://www.woman.sk/relax/rel...

Jan Mühlfeit

Sdílet článek